Bio – Dutch

Mike Lewis is een internationale naam die je laatste tijd vaak hoort en dat heeft een
goede reden.

Mike Lewis, of Michael Lewis, is een jaren 80’ kind. Geboren in Amersfoort, Nederland, maar met een Arubaanse/ St. Maartense achtergrond.

Hij is een eclectische, onvoorspelbare DJ. DJ Mike Lewis staat voornamelijk bekend om zijn Urban mix style. (Hip Hop, R&B, Dancehall) Maar, hij kan je zeker verbazen met groovy Latinhouse, Techhouse, Progressive house, ook Soca komt zeker voorbij. Mike Lewis blijft je altijd verrassen.

Kijkend naar zijn draaiverleden, heeft hij al top namen en clubs op zijn naam staan. Een paar voorbeelden zijn: The Level, Arnhem en Club Eclipse, Rotterdam. Ook is hij DJ voor het National Street Basketball toernooi en had hij een groot optreden tijdens de parade op het en mainstage tijdens Zomercarnaval in Rotterdam.

Optredengericht is DJ Mike Lewis ook geen onbekende. Samen met zanger ND, heeft hij meerdere optredens achter de rug.

Maar hoe is dit allemaal tot stand gekomen? Mike komt uit een zeer muzikale familie, die niet zonder muziek kan. Zijn vader, Murvin Emanuel Lewis, was een echte alleskunner. In een old school band speelde hij de drums, piano en ook zingen was voor hem geen probleem. Geïnspireerd door zijn vader en muzikale familie, kocht Michael zijn eerste DJ controller. Voornamelijk om te oefenen, maar ook voor een optreden tijdens een familiefeest.

10403469_918242744886525_8273680196738708825_n

In 2011 is hij begonnen bij de Pioneer DJ school. Mike begon met de basic draaiskills, maar hij ging zo hard vooruit dat het bijna niet meer bij te houden was. Voor zijn eerste echte optreden, moest hij flink uit zijn comfort zone stappen. In een lokale bardancing werd hij gevraagd voornamelijk Top 40 te draaien. Maar, dat combinerend met House, Dubstep en Drum&Bass gingen zijn draaiskills hard vooruit.

Mike Lewis is niet alleen DJ. Nadat hij de cursus bij Pioneer DJ school had afgerond, is hij daar ook gaan lesgeven. Al snel nadat de pro DJ school hem had aangenomen in Amersfoort, ging hij ook lesgeven op de DJ school in Mediamarkt Almere.

Naast de ontwikkelingen binnen van zijn genres, doet Mike Lewis zijn herkomst zeker niet te min. Als Internationale DJ binnen de Soca en Dancehall genre draait hij regelmatig tijdens één van de grootste evenementen in Nederland; SocaVSDancehall. Ook is Mike Lewis geen onbekende als het gaat om het tropische carnaval. In samenwerking met de organisatie “We Love Carnival”, weet Mike Lewis het carnaval maar vooral de Nederlandse Soca scene te realiseren en wereldwijd te positioneren.

Wat kan je verwachten van deze jonge, opkomende DJ? Voornamelijk een gek achter de draaitafels. Alle optredens van hem gaan gepaard met veel gelach, veel plezier en bovenal veel energie. Nog even, en iedereen herkent de naam Mike Lewis. Hij is misschien niet lang, maar een grote naam wordt hij zeker!